Spalare panouri fotovoltaice, spalare curatare panouri solare, mentenanta parcuri solare, mentenatana parcuri fotovoltaice

Taierea vegetatiei din perimetrul parcurilor fotovoltaice si plantarea de iarba cu inaltime mica impiedica aparita efectului de umbrire a panourilor.

Acest serviciu de mentenanta al panourilor solare permite producerea permanenta a energiei la potentialul maxim.

Managementul vegetatieiManagementul vegetatiei

Solar Clean ofera doua tipuri de servicii pentru managementul vegetatiri :

Primul este taierea si curatarea locului de vegetatie

Folosind utilaje mecanizare de taiat si tuns, Solar Clean reprezinta primul pas in orice proces de management al vegetatiri - aducand plantele la un nivel la care nu pot creea si mentine umbra asupra panourilor solare.

Situatii precum aceasta ilustrata in imaginea de mai jos nu sunt intalnite cu regularitate insa pot aparea in momentul in care proprietarul isi neglijeaza parcul de panouri solare.

Managementul vegetatieiManagementul vegetatiei

Vegetatia trebuie ingrijita constant, uneori chiar si de doua ori pe an pentru a preveni scaderea productiei de energie.

Al doilea pas in managementul vegetatiei este insamantarea de iarba cu inaltime mica

Solar Clean poate insamanta diferite tipuri de iarba sub intalatiile solare sau in jurul acestora.

Atata timp cat iarba nu creste peste nivelul modulelor nu exista nici un pericol pentru instalatii. In plus existenta ierbii sub module imbunatateste procesul de racire si le creste eficienta pe termen lung. Prezenta acesteia impiedica solul sa radieze caldura spre module, ajuta la mentinerea umiditatii in sol si previne eroziunea. Daca solul este lipsit de vegetatie, praful se poate ridica cu usurinta si se pate depune pe panourile solare.

                     Managementul vegetatiei

 

Atata timp cat iarba nu necesita tundere niciodata, riscul ca masina de tuns sa arunce deseuri in directia panourilor este minim. Costul initial al insamantarii solului este relativ mic comparat cu alte metode de elimimnare a vegetatiei si costul de intretinere este mult diminuat.

Iarba este o protectie eficienta impotriva costurilor si a riscurilor ridicate de procesul cositului sau a folosirii chimicalelor.